back-iconnazaj

Gorenjski bojsi in kasneje so-ustanovitelji Tim Luznar, Aljaž Markelj in Martin Krivec, so po mnogih zelenih kavicah, prespanih sestankih in večerih katastrofalnih filmov prišli na idejo o skupnosti ljubiteljov filma in tako je nastal Kino Klub - ustvarjen z namenom, da bi združil ljubitelje filma in odprl prostor, kjer bi se lahko zbirali, izmenjavali mnenja in ideje ter skupaj ustvarjali zabavne dogodke. Kino Klub je postal platforma, kjer se je lahko občinstvo srečalo s filmom na nov in svež način.

V letu 2021, ko so se kinodvorane soočale z drastičnim zmanjšanjem obiska zaradi nastale situacije pandemije, je bil nedvomno čas za nov pristop. V Kinu Radovljica, je direktorica Katja Stušek sprejela drzno odločitev, da nam ponudi prostor za vzcvet svežih idej in ustvarjanje novih dogodkov.

Prvo poglavje Kina Klub smo otvorili na sončen avgustovski dan na trgu pred Linhartovo dvorano. Druženje ob frekvencah rezidenta gorenjskega podzemlja, Polyja, in sponzorirani degustaciji Nord Hardseltzerjev nas je pripravila na kino popotovanje. Sledil je kratki film Velika Noč, ki ga je ustvarila lokalna zasedba Studia Slog, za njim pa še ameriška odpadniška stoner komedija - The Beach Bum.

Takrat smo začutili, da je Kino Klub nekaj več - postal je simbol skupnosti, ki povezuje ljudi in ustvarja nepozabne trenutke. Trenutke, ki se vtisnejo v srca in duše vseh udeležencev. Cilj pa ni le, da se skupnost udeležuje dogodkov, temveč da jih s svojo kontribucijo soustvarja.